Història d'AMILL

Es constitueix com associació el dia 1 d’Abril del 2009, i es formada en un principi per persones afectades per la malaltia, familiars, professionals en el mon de la medicina, en les teràpies de la recuperació i simpatitzants.

 

 

 

 

 

 

 

   


 

L'associació AMILL es presenta a la societat de Lleida en un acte public que es realitza al CaixaForum el dia 2 de novembre de 2009 amb presència de les autoritats sanitàries i polítiques de la Ciutat, es presentà la Junta Directiva, seguida de la representació de l'obra "Un rampell de feridura", una taula rodona amb la participació de persones afectades, especialistes en la malaltia i public en general, acabant amb una actuació musical.

L'ictus és un dels principals problemes de salut pública del nostre país i de tot l'Estat, es la primera causa de mort en dones, la segona en homes, la primera causa de discapacitat física en les persones adultes i la segona de demència  al mon. A Espanya cada any hi ha 100.000 casos nous d'ictus  i mes de 15.000 a Catalunya.

 

                                                                                                  

 

 

 

 

 

  

 

     

    

  


A Catalunya, ocasiona 9,2% de mortalitat global; el 7,5% en homes i l'11% en dones. Segons l'Institut Nacional d'estadística (INE) a les terres lleidatanes l'any 2007 van morir 399 persones afectades per aquesta malaltia. Malgrat la seva incidència, és una malaltia poc coneguda. 


 

 

 

 

 

 


 

 

 Cada sis segons mor al món una persona per culpa d'un ictus. “Una de cada sis” fa referència al fet que una de cada sis persones sofrirà un ictus al llarg de la seva vida. Segons afirma l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aproximadament el 85% dels casos es deu a factors de risc evitables.

 

 

                    

                             

             

                

                   

 

 

 

 

 

 

Associació adherida a:     

 

 

 

 

 

                     

ASSOCIACIÓ DE MALALTS I FAMILIARS D'ICTUS DE LLEIDA

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon